KUNSTKRING DYCK-ART

 

Sinds 1997 ben ik voorzitter van de amateurkunstkring Dyck-Art. Daarom vind ik het leuk dat je op mijn website ook informatie over deze club kunt vinden. De leden van deze club beoefenen uiteenlopende disciplines. Behalve schilderen in diverse technieken (aquarel, pastel, gouache, acryl, olieverf) zijn een aantal leden ook actief bezig met keramiek.

Af en toe proberen we ook andere dingen ook zoals werken met speksteen, was, emaille of gasbeton. Bij het werken op het platte vlak maken we soms ook “uitstapjes” naar bijv. druktechnieken of encoustick of werken met verschillende materialen waardoor reliëf ontstaat in een schilderij. In principe wordt er geen les gegeven, iedere moet in staat zijn om zelfstandig te kunnen werken. Het niveau is daarbij van minder belang.

 

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen of wil je misschien lid worden? Dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

 

Het ontstaan van Dyck-Art

De kunstkring is opgericht naar aanleiding van de atelierroute tijdens de feestweek van Krommeniedijk in 1996. Deze eerste atelierroute, waaraan 14 amateurkunstenaars uit Krommeniedijk e.o. deelnamen, was zowel voor de bezoekers als de deelnemers een groot succes. Een aantal deelnemende kunstenaars was zo enthousiast dat zij daarop hebben besloten om meer met elkaar te gaan (samen-)werken.

Dyck-Art bestaat sinds 9 januari 1997. Het ledental schommelt tussen de 20 en 30.

 

Openingstijden atelier

Eens in de 14 dagen, op donderdagmiddag komen de leden bijeen in dorpshuis “de Horn” te Krommeniedijk om samen te tekenen, schilderen of boetseren.

Daarnaast komt er een groep eens in de twee weken op maandagavond bij elkaar in het atelier van Tini de Groot.

In de maanden juni, juli en augustus zijn de ateliers gesloten.

 

Begeleiding

Op de donderdagen is er in principe vrij atelier. Soms is er en workshop, veelal o.l.v. een van de leden. Een enkele keer nodigen we een kunstenaar uit om les te geven.

Op de maandagavonden wordt er begeleiding gegeven door Tini.

 

Dienstdraaien

Op donderdagmiddag hebben steeds twee andere leden “dienst”. Zij zorgen ervoor dat de verwarming op tijd wordt aangezet en dat er koffie en thee wordt gezet. Tafels en stoelen neerzetten en weer opruimen is ook de verantwoordelijkheid van deze leden, hoewel we dat meestal met elkaar doen. Ook zorgen de dienstdoende leden soms voor een opdracht, zoals een stilleven. Het is echter niet verplicht om dit te doen en ook niet verplicht hiernaar te werken, men kan altijd naar eigen idee werken.

 

Andere activiteiten

Een paar keer per jaar bezoeken we een museum of expositie. Waar we heen gaan is afhankelijk van de exposities die er op dat moment zijn.

 

Atelierroute

Ieder jaar organiseert Dyck-Art een atelierroute op Krommeniedijk. Kunstenaars woonachtig op Krommeniedijk, Taandijk en Uitweg (leden en niet-leden) exposeren veelal in eigen atelier. De leden van Dyck-Art die geen eigen atelier hebben exposeren gezamenlijk, meestal in het dorpshuis of in de kerk.

 

De kosten

De contributie bedraagt € 35,00 per jaar. Dit is inclusief evt. begeleiding of workshops. Wel moet er soms iets worden bijgedragen in de kosten van de materialen die tijdens de workshops worden gebruikt.